Voor BoekenVoordeel valt na 37 jaar het doek. Het familiebedrijf, opgericht door Willem Rozendaal, kan de schuldenlast die de coronacrisis met zich meebrengt niet het hoofd bieden. RetailTrends spreekt met Wim Rozendaal (de zoon van en hoofd IT en internet bij het bedrijf) over hoe het zover kwam.


Dat het lange tijd lastig is geweest voor BoekenVoordeel is geen geheim. De discountformule, waar je terechtkunt voor een boek, cadeau of hobbyproduct, vond het moeilijk om na de kredietcrisis weer op te krabbelen. Het bedrijf, met nu nog 86 winkels in Nederland en 27 in België, leed jarenlang verlies, maar wist naar eigen zeggen vanaf ongeveer 2018 het tij te keren en weer een klein plusje te draaien. Uit de cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt BoekenVoordeel dat jaar een winst(je) van ruim 72 duizend euro neer te zetten tegen een bruto-bedrijfsresultaat van 21 miljoen euro.


De stijgende lijn was onder meer te verklaren door enkele aanpassingen die de discounter in zijn formule had doorgevoerd, onder meer op het gebied van assortiment en kostenbesparingen. De winst- en verliesrekening over 2019 ontbreekt op de...