Er moest iets gebeuren bij 100% Football. De voetbalwinkelketen dreigde over een paar jaar buitenspel komen te staan: simpelweg te klein. 11teamsports, een Europese gigant, bracht redding. “Nu speel je Champions League.”


Een sportzaakje van zestig vierkante meter, inclusief magazijn. Zo begon het avontuur van Walter van den Belt in 1988 in Apeldoorn. Vanaf 2006 besloot hij zich uitsluitend op voetbal te richten: Sportshop Walter van den Belt werd 100% Voetbal. Een logische stap: “Van de twaalf artikelen werden er drie gewoon verkocht, drie gingen er in de aanbieding, drie gingen er naar familie en drie naar de opkoper. Met alles wat met voetbal te maken had, was dit niet aan de orde.”


Hij bouwde zijn bedrijf langzaam maar zeker uit tot een franchiseketen. “Alleen dat waren allemaal vrienden van me.” Echt groot werd 100% Voetbal niet, ook niet nadat in 2019 de naam werd veranderd in 100% Football. “We schoten tekort op marketing. En de eigen voorraad voor de webshop was niet voldoende om in de markt te komen.” Op het hoogtepunt had 100% Football 25 winkels. Nu zijn daar nog negen van over: acht in Nederland en eentje in België.