Kleertjes.com komt in handen van Wehkamp-eigenaar RFS Holland Holding. Een overname met gemengde gevoelens voor ceo Siad Awwad. “Ik ga het schip met weemoed verlaten. Maar ik draag met trots het stokje over.”


Kleertjes.com is in 2003 opgericht door de Achterhoekse Claudia Willemsen. Een drukbezette moeder en zakenvrouw die in Nederland een goede webshop met kinderkleding miste. Het idee sloeg aan. Kleertjes.com, begonnen op de zolderkamer in Doetinchem, groeide uit tot de grootste online winkel in merkkleding en schoenen voor baby's en kinderen.


In 2010 verkocht Willemsen driekwart van de aandelen aan twee investeringsmaatschappijen. Nu, elf jaar later, is het tijd voor een nieuwe stap. Alle aandelen, ook die van Willemsen – die geen operationele rol meer had – gaan naar Wehkamp. Ceo Siad Awwad, die sinds april 2013 de scepter zwaait bij de kinderkledingshop, is trots.


“Als je overgenomen moet of wilt worden, dan is Wehkamp wel een van de toppartijen in Nederland waar je graag bij wilt horen”, vindt hij. “Zij hebben een heel mooie move gemaakt van...