De droom van EDC Retail uit Veendam duurt voort. Na twee jaar terug erotiekreus van weleer Beate Uhse te hebben overgenomen, koopt moederconcern EQOM Group nu ook winkelketen Christine le Duc. Het is een volgende stap in het uiteindelijk doel van eigenaar Eric Idema: werelddominantie in de erotiekmarkt.


Wereldwijd marktleiderschap en een omzet van een half miljard euro in 2025. Wie had ooit gedacht dat de eigenaren van EasyToys zich dat ten doel zouden stellen? Met twee nieuwe overnames zet het bedrijf uit het noorden van ons land weer serieuze groeistappen.


Christine le Duc wordt gekocht van Audrey van Ham en haar partner Erwin Cok. Van Ham blijft aan als ceo, Cok verlaat het bedrijf. Na talloze sluitingen in de afgelopen jaren heeft Christine le Duc nog vijf winkels over in ons land en die blijven onder eigen naam open.


Over de grens
Met de nieuwe eigenaar moet Christine le Duc weer gaan groeien. “Het afgelopen jaar hebben we de omzet tijdelijk zien verdrievoudigen", zegt Van Ham. "Corona was daarbij zeker van invloed. Nu zijn we toe aan een...