Marskramer is na ruim twee jaar onder de vleugels van Audax nu in handen van Otto Simon. De eigenaar van Top 1 Toys lijkt verguld met de overname. “Met onze slagvaardigheid gaan we het vertrouwen in Marskramer terugkrijgen”, vertelt Hans Hummelink, directeur verkoop bij Otto Simon, aan RetailTrends. 


Het vertrouwen van de Marskramer-ondernemers in Audax was de afgelopen tweeënhalf jaar ver te zoeken. Het voormalige moederbedrijf is van oorsprong een uitgever en exploiteert formules als Bruna, AKO en The Read Shop. Toen het in april 2019 bekendmaakte huishoudketen Marskramer van Blokker over te nemen, leek dat een opmerkelijke combinatie.


Slecht huwelijk
Binnen een halfjaar werd duidelijk dat Audax amper producten aan franchisenemers van Marskramer leverde. “We zijn verkocht aan iemand met een prachtig marketingverhaal, die mooie folders kan drukken, maar zonder spullen”, meldde een van de ondernemers destijds aan het FD. 


Als in mei dit jaar bekend wordt dat Audax zijn huishoudtak van de hand wil doen, kijkt niemand daar dan ook van op. Het...