AKO en Bruna krijgen er binnenkort een concurrent bij op NS-stations. Relay opent er zeven winkels. De formule is eigendom van Lagardère Travel Retail. Directeur food en travel essentials Twan Vissers geeft tekst en uitleg.


Wat is Relay voor een formule?
"In Nederland wordt het een lees- en cadeauwinkel, in eerste instantie op NS-stations. Qua lezen kom je er alles tegen wat een reiziger mag verwachten. Kranten, tijdschriften, boeken. Daarnaast kun je er bijvoorbeeld een schrijfblok en een telefoonoplader halen. En waar we serieus op inzetten: het cadeau-segment. Zeg maar voor het vergeten cadeau. Voor als je er op je werk achter komt dat je nog geen cadeautje hebt als je ’s avonds bij iemand langsgaat.


We zien vaak op het station dat een boek al een cadeau is. De link naar andere cadeaus is dan ook goed te maken. Zo gaan wij onder meer kookboeken en olijfolie verkopen. Ook verkopen wij mindfulnessboeken en -tijdschriften, hier passen feelgoodproducten bij als Kusmi Tea en een Gusta-kaars. Ook hebben we cadeaus van merken als Lego, Iittala, Blond Amsterdam, Moleskine en Nijntje.

...