BCC blijft het aanbod verbreden. De elektronicaketen gaat na keukens ook aircosystemen verkopen en installeren. BCC heeft webwinkel Aircoshop overgenomen. Topman Herman Bramer over het hoe en waarom.

Een logische stap. Zo noemt ceo Herman Bramer de overname van Aircoshop. Het internetbedrijf dat landelijk opereert, past volgens hem prima bij de strategie die BCC sinds een jaar of twee hanteert. Geen ‘low pricing, high service’ meer, maar ‘altijd een oplossing in huis’.


BCC wil het leven thuis leuker, makkelijker en slimmer maken. En daar horen ook airco’s bij. “We gebruiken onze elektronicabusiness als enabler voor nieuwe oplossingen voor klanten”, zegt Bramer. “Aanpalende en nieuwe marktsegmenten die wel erg leunen op de basis van BCC vandaag.” Hij wijst op de zestig winkels van BCC, de kwaliteiten van de medewerkers en het vertrouwen en de waardering van klanten.


Maar waarom juist airco’s? BCC verkocht de afgelopen paar jaar al veel mobiele airco’s, vertelt Bramer. “Het is een oplossing, maar wel een suboptimale oplossing als...