Hij richt streetwearmerk Off-White op en is een van de eerste zwarte mensen aan de top van de luxe Franse mode-industrie. Virgil Abloh groeit in ruim tien jaar uit tot een rolmodel in de fashion. Hij overleed afgelopen zondag op 41-jarige leeftijd aan de gevolgen van een zeldzame vorm van kanker.


Dat Abloh carrière maakt in de fashion, ligt niet meteen voor de hand. Hij groeit op in Rockford in de Amerikaanse staat Illinois als zoon van Ghanese immigranten. In 2002 behaalt hij aan de Universiteit van Wisconsin-Madison zijn bachelor civiele techniek. Vier jaar later studeert hij af als architect aan de Illinois Institute of Technology. Al tijdens zijn studie krijgt Abloh interesse in mode en blogt hij voor platform The Brilliance. 


In 2002 leert hij Kanye West kennen. De rapper is op dat moment nog lang niet zo bekend als nu. Daar moet dan ook verandering in komen. West vraagt Abloh hem te helpen met zijn artiestenimago. De samenwerking blijkt een succes. Abloh blijkt steengoed in het branden van producten én personen. Vanaf 2009 wordt hij creatief directeur van Donda, de creative studio...