Wiebe Willig (44) is managing director van de Henri Willig Groep, eigenaar van onder meer de kaaswinkels Cheese & More by Henri Willig. In de RetailTrends-podcast vertelt hij onder meer over waarom hij uiteindelijk toch koos om binnen het familiebedrijf actief te worden en hoe hij van Henri Willig Groep een echt wereldmerk wil maken. Het gesprek in vijf quotes.


1. ‘Het is belangrijk om te laten zien dat je op eigen benen kan staan’

Wilde de managing director altijd al in het familiebedrijf werken? “Ik vond het vroeger altijd een interessant bedrijf en heb dan ook vanaf jongs af aan al best wat uurtjes binnen het bedrijf gewerkt.” Toch vond Willig, net als zijn vader, dat het ook belangrijk was om te laten zien dat hij op eigen benen kon staan. Daarom ging hij buiten de deur werken. “Mijn vader zei altijd: ‘Als je ooi het familiebedrijf wil ingaan, moet je eerst ervaring buiten de deur hebben opgedaan.’ 
 

Na ongeveer drie jaar besloot hij toch om in het familiebedrijf te stappen. “Mijn vader was met een groot project bezig in Heerenveen. Daar maakte hij een kaasbrouwerij die zes keer zo groot was als dat wij hadden. Het project liep uit qua tijd en geld en de hoofdboekhouder stapte...