HelloChair ontsproot zo’n anderhalf jaar geleden uit het brein van fonQ-oprichters Joost Wels en Jan-Noud Hutten. Inmiddels heeft de RetailRookie van 2020 twee winkels en ook de webshop draait op volle toeren. Wat zijn de ervaringen tot nu toe van de specialist in eetkamerstoelen?


HelloChair is een initiatief van twee echte e-commerce-ondernemers. Een webshop met daarnaast een fysieke winkel was dan ook de logische benadering. Nu, anderhalf jaar verder, liggen de rollen andersom. “We merken dat we vooral met de winkel veel waarde toevoegen”, zegt Wels. “Zeker duurdere stoelen, waar maatwerk bij komt kijken, doen het daar erg goed.”


Niet voor niets kwam er, hoewel dat aanvankelijk niet het plan was, al heel snel een tweede winkel. Na de opening van de locatie in Culemborg in september 2020, volgde eind vorig jaar een vestiging in Bussum. “Als startup moet je je altijd afvragen waar je waarde toevoegt in de markt”, verklaart Wels. “Online spelers zijn er al veel en zijn vooral goed in plaatje, prijsje en snel leveren.”


In een winkel komen klanten erachter...