Pets Place is al een bekende naam bij menig huisdierbezitter, maar wil zijn voetafdruk nog veel verder vergroten. Afgelopen week opende de retailer zijn grootste winkel en ook voor de toekomst is het devies: groter en meer.


Pets Place opende vorige week een winkel in Venlo die, inclusief magazijn, 2700 vierkante meter telt. Daarmee is het de grootste van het land. Maar die titel is van korte duur. In mei komt er een nieuwe locatie in Deventer die er met drieduizend vierkante meter nog eens ruim overheen gaat.


“De assortimenten worden steeds breder”, zegt Ard Malenstein, ceo en eigenaar van moederbedrijf IJsvogel Retail over de noodzaak van grotere winkels. Zo is er ruimte gecreëerd voor het nieuwe boutique-concept, met exclusievere items als hondenjasjes en designvoerbakken. “Bij veel klantgroepen zie je een latente behoefte aan dat soort luxe artikelen”, zegt Malenstein. “Maar die moet je niet presenteren in een functioneel rek. Daarom hebben we er een apart concept voor gemaakt dat meer is aangekleed à la een woonwinkel.”


Trimsalon en dierenarts...