Online marktplaats Refurbed maakt sinds deze maand deel uit van het Nederlandse retaillandschap. Als dertiende land, onderdeel van een groot expansieplan waar vorig jaar 54 miljoen voor werd opgehaald. De drie oprichters zijn hoopvol gestemd, maar staan voor een grote uitdaging: hoe zorgen zij ervoor dat Refurbed niet hetzelfde lot ondergaat als Leapp?

 

Dé Europese speler op het gebied van refurbished apparatuur: de plannen van het Oostenrijkse Refurbed zijn ambitieus. Het idee achter het bedrijf is bij medeoprichter Peter Windischhofer ontstaan uit eigen (slechte) ervaring met de aanschaf van een tweedehands elektronisch apparaat. Vanuit duurzaam oogpunt een goede investering, maar hij was ‘zeer teleurgesteld over de conditie en prestaties’. “Ik dacht: dit kan én moet anders.”


Oud-studiegenoot – en inmiddels medeoprichter – Kilian Kaminski had meegewerkt aan een refurbish-programma bij Amazon, en wist daardoor over de potentiële impact van gereviseerde apparatuur. Samen met Jurgen Riedl richtte het duo in 2017 Refurbed op. Missie: de elektronicasector...