Wat Daan Weddepohl zou doen met bijna tweeënhalf miljoen? Kort antwoord: Peerby naar het volgende niveau brengen. Nu het deelplatform voor het eerst sinds de oprichting in 2012 winstgevend is, staan Weddepohl en team te popelen om uitbreiding in het buitenland te realiseren. We spreken hem over het afgelopen én aankomende decennium. “Gelukkig hebben we ons op tijd bedacht en gerealiseerd: dit moeten we anders gaan doen.”

 

2,3 miljoen groeigeld! Dat is een mooi kapitaal om mee te – jawel – groeien. 
“Absoluut! Voor nu willen we verder investeren in marketing, maar er is ook genoeg te verbeteren aan het platform zelf. Maar dit is natuurlijk vooral een mooi bedrag om te kunnen uitbreiden in de rest van Nederland. Er zijn namelijk nog wat witte plekken en ons concept werkt simpelweg het best wanneer zo veel mogelijk mensen, uit zoveel mogelijk steden, meedoen. 

 

Daarna maken we stappen naar het buitenland. Daar gaat nog best wat financiën in zitten: om te internationaliseren moet er een hele hoop gebeuren. Nu zijn we eerst tests aan het doorlopen om te kunnen vaststellen waar we naartoe willen. We kijken naar de Verenigde Staten en Europa. Daar is nog geen definitieve keuze in...