Door een serie overnames groeide CameraNU.nl de afgelopen jaren flink in fysieke winkels. Begin dit jaar kreeg de foto- en videospecialist zelf een nieuwe eigenaar en daarmee ligt de weg open voor verdere groei. We bespreken de plannen met directielid Ricardo van den Burg.


Zo’n drie jaar geleden had CameraNU.nl, afgezien van de thuisbasis in Urk, nog geen fysieke locaties. In mei 2019 werd fotozaak Booms in de Amsterdamse Van Woustraat overgenomen. Daarna had het bedrijf de smaak te pakken. Er kwamen snel meer overnames van zelfstandige fotoretailers met winkels in Apeldoorn, Eindhoven en Groningen.
 

In Rotterdam kwam er een volledig nieuwe locatie en met de recente overname van Calumet krijgt zowel Amsterdam als Rotterdam een tweede vestiging. Al met al zijn er nu acht winkels in Nederland en nog een Calumet-vestiging in Antwerpen.De integratie van Calumet komt voort uit de samenwerking die de oprichters van CameraNU.nl begin dit jaar sloten met European Imaging Group (EIG), Europees marktleider. De Europese fotogroep heeft daarmee een meerderheidsbelang genomen in de Nederlandse formule. Het merk Calumet viel al onder deze groep, en blijft in Duitsland ook bestaan. In Nederland en België gaat Calumet op in CameraNU.nl.


Geen...