Bever kijkt terug op een mooie week. De heropening van de winkels viel precies samen met het afronden van een lang traject rondom een financiële herstructurering. Alle reden voor een gesprek met ceo Albert Scholte en topman Frederic Hufkens van moederconcern Yonderland.


‘Een positieve wereld waarin we steeds op ontdekking zijn en open staan voor verwondering’. Dat is de omschrijving waarmee buitensportbedrijf A.S. Adventure Group zijn nieuwe naam Yonderland aankondigt. De naamswijziging is een van de gevolgen van de herstructurering waarbij het concern zijn schuld verlaagt en nieuw kapitaal krijgt. 


Het bedrijf ging afgelopen najaar al met zijn financiers om tafel voor nieuwe afspraken over de lopende schulden. Meest in het oog springende resultaat daarvan - dat in maart naar buiten kwam en afgelopen week officieel is beklonken – is de verlaging van het schuldbedrag. In ruil voor een aandeel van 45 procent wordt 85 van de 283 miljoen euro schuld kwijtgescholden. Daarnaast wordt nog een deel omgezet in aandelen, waardoor de totale schuld met 120 miljoen daalt.


Altijd...