Van buitensport naar slijterij: Pieter Saman (44) staat na het ceo-schap bij Bever sinds medio 2020 aan het roer van slijterijketen Gall & Gall. Halflege kantoren en een klandizie-boost tijdens de lockdowns: corona brengt ook reuring in de drankenhandel. In de RetailTrends-podcast doet Saman een boekje open over zijn retailreis. Het gesprek in vijf quotes: 
 

Shit, had ik dat boek maar eerder gelezen

Saman komt uit een artsenfamilie, maar heeft – nota bene op aanraden van zijn vader – de doktersjas laten hangen. Met weinig meer dan ‘iets met bedrijven’ als toekomstdroom kwam hij in 2005 terecht binnen de consulting. Toch bleef het avontuur lonken en maakte Saman de overstap naar ondernemerschap. Als medeoprichter en ceo van locatieapp Whatser ontvouwde zich een uiterst interessante tijd.


Na vier jaar viel het doek. Wat had anders gemoeten? “Het businessmodel had nogal wat gaten. Er komt een moment waarop je meer geld en/of tijd nodig hebt. Toen hebben we het niet gered. […] Later heb ik een boek gelezen: Good To Great van Jim Collins. Toen dacht ik: shit, had ik dit boek maar...