Het coronavirus zet de wereld op zijn kop en zorgt voor een regelrechte crisis. Het resultaat? Serieuze en ernstige nieuwsberichten en zware gesprekken. Om het hier en daar een beetje lichter en luchtiger te maken, verschijnt elke woensdag een column van Hans Verstraaten over opmerkelijke zaken binnen de retail.

Coronatijden blijken gouden tijden voor complottheorieën. Zo ook in de retail. Zomaar wat voorbeelden:

U denkt dat Marcel Boekhoorn de eigenaar van HEMA is? Hahaha! Hij moet gewoon van George Soros doen alsof. Soros is de werkelijke eigenaar. Hij gebruikt HEMA om een van zijn smerige internationale plannen te kunnen uitvoeren, vandaar dat HEMA de laatste jaren zoveel vestigingen in het buitenland heeft geopend. Belangrijke aanwijzing: de foto is wat vaag maar als je goed kijkt zie je a) George Soros en b) met in zijn hand een tompouce. 

Dit is in Veghel bij insiders allang bekend maar wordt angstvallig geheim gehouden: Frits en Colette van Eerd zijn helemaal geen broer en zus. Ze doen maar alsof, op advies van een communicatiebureau, zodat Jumbo (jaaromzet 2019: 8,4 miljard euro!) jaar na jaar het...