Ze is pas een paar maanden op weg, maar ligt met haar biologische en suikervrije gembersappen al in de (online) schappen van Stach, Crisp en de Bijenkorf. Met Magioni-oprichter Manon van Essen aan haar zijde als investeerder heeft eigenaar Samantha van der Leest grootse plannen met haar onderneming G'nger. “We hebben dit jaar al meer dan twintigduizend gembersappen verkocht.”
 

Waar kom het idee voor G’nger vandaan?
“Ik heb het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) en daardoor vaak last van een opgeblazen buik. Ik las toen een keer een artikel waarin werd gezegd dat gember kalmerend werkt en het een opblazen buik kan voorkomen. Sindsdien drink ik eigenlijk overal waar ik ga gemberthee. Vervolgens kwam ik er achter dat als je gemberstronkjes in je thee doet er maar heel weinig gembersap vrijkomt. Ik ben toen gaan zoeken in de supermarkt naar gembersap. Daar was genoeg te vinden, maar aan veel van deze producten is suiker toegevoegd of ze bevatten maar tien procent gember. De rest is dan appelsap of sinaasappelsap. Toen ik zocht naar een puur alternatief was dat er niet. Dus uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om dit jaar in maart een eigen gembersap te ontwikkelen.”
 

Is gembersap nog goed...