Hoe goed je als merk ook bent in gerichte marketing, daarmee alleen red je het niet. Een groep die online steeds meer invloed krijgt op koopgedrag zijn de influencers. Of zoals Meta, het moederbedrijf van Facebook ze noemt: creators. Hoe ga je daar als merk slim mee om? Tijdens zijn jaarlijkse digitale persbijeenkomst geeft het techconcern een aantal tips.


“De creator economy wordt steeds groter”, zegt Caroline Drucker, director of strategic partnerships van Instagram. Dat komt doordat steeds meer mensen op hen vertrouwen, maar ook doordat de creators zelf veranderen. “Hun gedrag, doelen en manier van denken evolueren. Creators zijn zich steeds meer bewust van hun impact en verantwoordelijkheid richting de community.” 


Influencers of creators zijn aan een indrukwekkende opmars bezig. Volgens onderzoek van SignalFire beschouwen wereldwijd al vijftig miljoen mensen zich als ‘onafhankelijk creator’ die deel uitmaken van de creator economy. En van 2019 op 2020 is het aantal influencers dat minimaal tienduizend dollar per maand verdient met liefst 88 procent gegroeid. 
...