Flitsbezorgers zijn bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De behoefte aan snel bezorgde boodschappen blijkt groot. Maar gemeenten en omwonenden klagen tegelijkertijd over overlast. Getir, pionier op het gebied van flitsbezorging, zegt er alles aan te doen om een 'goede buur' te worden.


“Zullen we met z'n allen aftellen?” Het is donderdagochtend, even na elf uur. De Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. General manager Florian Brunsting van Getir staat op de stoep voor het minimagazijn van de flitsbezorger. “Drie. Twee. Een. Yes!”


Binnen onthult een medewerker twee doeken in de etalage, gemaakt door kunstenaar Laan Irodjojo. Links een woontoren, rechts een molen. Irodjojo is verbonden aan de Herenplaats, een galerie in Rotterdam voor mensen met een verstandelijke beperking of met een psychiatrische achtergrond.


Ook van Laans collega Reginald Drooduin hangen er twee werken. De andere twee doeken zijn van David Louf alias Mr.June, een street artist wiens werk over de hele wereld is te vinden. Oftewel: van darkstore naar art store. Geen afgeplakte ruiten meer, maar...