Dyson, vooral bekend van de snoerloze stofzuigers, heeft zijn eerste Dyson Demo Store in Nederland geopend. Het motto: try before you buy. RetailTrends nam er een kijkje en sprak met managing director Noord-Europa Brian Lavan.


Het duurde even, maar 22 jaar na de opening van de eerste Dyson Demo Store in Parijs heeft nu ook Amsterdam er eentje. Aan het Koningsplein, hartje centrum. Er waren al wel twee Dyson Demo Zones in Mall of the Netherlands in Leidschendam en in Hoog Catharijne in Utrecht.


Ook daar kunnen klanten producten uitproberen en advies krijgen, maar in Amsterdam wordt het volledige portfolio aangeboden. “We kunnen hier een meer premium ervaring bieden. En hopelijk een memorabele ervaring”, zegt managing director Noord-Europa Brian Lavan.


De winkel heeft een oppervlakte van 125 vierkante meter. Bij binnenkomst stuiten klanten op Dysons 'supersonische' haardroger, met daarachter meer haarverzorgingsproducten zoals een stijltang en een straightener. Rechts voorin staan luchtreinigers, verderop is verlichting te vinden. Links, in houders aan de muur, staan de befaamde snoerloze...