Wobbe van Zoelen leeft naar eigen zeggen in een jongensdroom. De oprichter van Anne&Max kan gerust een middag in een van zijn 21 koffiezaken zitten en genieten van ‘alles wat hij bedacht heeft’. RetailTrends spreekt met hem over expansie, het personeelstekort en waarom hij Anne&Max liever geen keten noemt.


Voor het interview spreken we af in de Anne&Max-vestiging in Arnhem. Het filiaal zit er alweer bijna vijf jaar, wat betekent dat het restaurant op de schop gaat. “En we gaan uitbreiden. We blijven in hetzelfde pand, maar krijgen er een stukje bij”, vertelt Van Zoelen. “Net als met de menukaart werken we in cycli van verandering, omdat we nooit stil willen staan. Zo blijf je actueel in de hoofden van mensen.”


Van Zoelen start Anne&Max vijftien jaar geleden in Haarlem. Met de achterliggende gedachte om een huiskamer in de stad te zijn, waar je de hele dag welkom bent, bouwt Van Zoelen het concept gaandeweg uit met franchisers. Biologisch, gezond eten staat er centraal en gastvrijheid is het hoofdingrediënt van alles wat Anne&Max doet. 


...