Natuurlijk, het was een zware periode. Maar corona biedt ook kansen, zegt Giuseppe Cavallaro. Met zijn modemerk Cavallaro Napoli durft hij nu zelfs weer aan groeien te denken.


Dreigde daar nou zijn levenswerk in te storten? Het bedrijf dat hij in zestien jaar op eigen kracht had opgebouwd? Giuseppe Cavallaro kneep 'm in het begin van de coronacrisis wel. Er kwam nauwelijks nog geld binnen, er ging vooral geld uit. “Het was een behoorlijke shock.”


Vooral omdat het tot dat moment zo voorspoedig was gegaan. Cavallaro, zoon van een Italiaanse vader en een Nederlandse moeder, was in 1999 begonnen met de verkoop van zijden dassen. Hij liet ze overkomen uit Napels, waar zijn vader vandaan komt. De eerste twintig dassen had hij in een mum van tijd verkocht. De orders werden daarna steeds groter; het mondde uit in een importbedrijfje.
 

Eerste winkel

In 2004, op 1 maart om precies te zijn, opende hij met zijn laatste spaarcenten de eerste Cavallaro-winkel in Utrecht. Dat ziet hij als het officiële startsein voor zijn merk: Cavallaro Napoli. Hij verkocht er vooral stropdassen,...