Onze columnist Hans Verstraaten lijkt een neus te hebben voor opmerkelijke zaken binnen de retail. Hij is de beroerdste niet en deelt ze graag met ons. Elke woensdag om precies te zijn.

Mensen, ik ga de HEMA kopen! Dat bedacht ik gisteren in de trein. Die trein reed wel erg langzaam en de batterij van mijn iPhone was leeg. Wat doet een mens dan? Die verveelt zich rot en als je je rot verveelt denk je op een gegeven moment: hé zeg, ik ga de HEMA kopen! Wat nog niet zo eenvoudig is, want niemand weet volgens mij nog van wie de HEMA is. Ergens dit voorjaar begon het FD over de mogelijke verkoop te berichten om er vervolgens geen dag meer mee op te houden, echt, er is al maanden geen touw meer aan vast te knopen. Zeg FD, willen jullie morgen nog melden dat Hans Holding, gevestigd te Tiel, een bod op de HEMA wil uitbrengen? Kan er ook nog wel bij. En verander dat Tiel maar in Londen.

Wel een belangrijk punt: wie moet ik benaderen om de HEMA te kopen? Moet ik dan Tjeerd Jegen bellen, ceo én algemeen directeur én opperbaas én boegbeeld van de HEMA? Maar a) daar heb je een opgeladen iPhone voor nodig, b) plus het...