In nagenoeg elk managementoverleg staat de digitale transformatie bovenaan de agenda, ongeacht de sector waarin de organisatie opereert. Digitalisering stelt organisaties in staat om het verschil te maken op het gebied van klantbeleving, productontwikkeling en efficiëntie, de aspecten waarop ze in de markt worden afgerekend. Digitalisering maakt organisaties wendbaarder en veerkrachtiger, eigenschappen die steeds belangrijker worden in een snel veranderende wereld. Het verschil wordt steeds vaker gemaakt in de ontwikkeling van toepassingen waarin IT een cruciale rol speelt. 

Bij de totstandkoming van dit magazine moesten we met regelmaat denken aan Max Verstappen, het boegbeeld van één van onze grootste klanten. Voor Verstappen telt maar één ding: in de kortst mogelijke tijd naar die streep rijden. Hij weet precies wat zijn auto moet presteren om een race te winnen, maar heeft een team van ontwerpers en ingenieurs nodig om dat te vertalen naar aanpassingen onder de motorkap. Verstappen kan het zich niet veroorloven om zelf te sleutelen aan de motor en mist bovendien de daarvoor benodigde technische kennis. 

Wat voor Verstappen geldt, gaat ook op voor organisaties. Zij willen voorop rijden in de concurrentiestrijd, zonder zich druk te maken over de IT-randvoorwaarden. Hun inspanningen zijn gericht op een zo kort mogelijke time-to-market, om op die manier het verschil te maken. Daarvoor is een infrastructuur nodig die uitblinkt in stabiliteit en snelheid, of die nu bestaat uit een on-premise omgeving, een private cloud, een public cloud of een combinatie daarvan. Zaken als security moeten gewoon geregeld zijn, terwijl de kosten niet uit de hand mogen lopen. 

Simac biedt het team dat uw organisatie in staat stelt om voorop te rijden. Dat team bestaat uit mensen die helpen om uw organisatiestrategie te vertalen in een multicloud-strategie. Dit zijn doorgewinterde experts in architectuur, connectiviteit en security die ondersteuning bieden bij het ontwerp, de realisatie en het beheer van uw multicloudstrategie. Het team ontwikkelt dashboards en andere tools waarmee u grip houdt op kosten en prestaties. Dat doen wij niet alleen, dat doen wij in teamverband samen met u. En dat noemen wij Teamnology. 
Wij wensen u veel plezier bij het lezen van deze eerste editie van de Cloud Connect. Maar bovenal, aarzel niet om contact op te nemen als u na het lezen van dit magazine wilt kennismaken met ons team. 

Peter Plaum, commercieel directeur 
Bas van der Wijst, director operations