In 2021 is Simac vijftig jaar jong. Meer dan ooit investeert het bedrijf in innovatie, met name gericht op de cloud. Dat blijft ook in de toekomst zo, verzekert directielid Maartje van Schagen. “Juist dankzij de sterke positie die we in bijna vijftig jaar hebben opgebouwd, kunnen we investeren in de toekomst.”

De afgelopen vijftig jaar is het takenpakket van Simac voortdurend veranderd en uitgebreid, van netwerk- en systeemintegratie naar serviceen applicatie-integratie. “Wij bewegen voortdurend met de IT-trends mee. En cloud is een hele belangrijke trend. In 2012 zijn wij al gestart met een eigen private cloud, maar ook op het gebied van public cloud hebben wij inmiddels veel expertise opgebouwd. Wij kunnen onze klanten op dit vlak een breed pakket met diensten en oplossingen bieden”, vertelt directielid Maartje van Schagen.

Niet alleen het takenpakket is veranderd, maar ook de relatie met klanten. Simac is inmiddels meer dan een traditionele dienstverlener, juist als het gaat om cloud-technologie. “De afgelopen jaren zijn met name de mogelijkheden op het gebied van public cloud zo sterk toegenomen, dat klanten meer dan ooit behoefte hebben aan een partner die het overzicht behoudt en passend advies geeft. Wij zijn die partner. Wij kunnen klanten adviseren over de best passende cloud-strategie en hen vervolgens helpen bij de uitvoering.”

"Wij blijven investeren in de toekomst"

Innoveren
Simac is geen hippe startup, maar een stabiel, degelijk en betrouwbaar familiebedrijf met meer dan 1100 medewerkers. Dat maakt het soms lastig om snel en adequaat op IT-trends in te spelen, geeft Van Schagen toe. “Maar juist dankzij de positie die we in bijna vijftig jaar hebben opgebouwd, kunnen we innoveren en investeren in nieuwe ontwikkelingen. Dat doen we dan ook door nieuwe, jonge talenten aan te nemen en nieuwe diensten te ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van multicloud.” Innoveren is risico’s nemen, weet Van Schagen. “Niemand weet vooraf wat de juiste stap vooruit is, ook wij niet. Maar als we geen stap vooruit zetten, zijn we per definitie te laat. Soms maken we wel eens misstappen, maar dat houdt ons niet tegen. Die misstappen kunnen we ons veroorloven, juist omdat we stabiel en financieel gezond zijn. Vergeet niet dat we meer doen dan alleen IT-dienstverlening, wat ons fundament alleen maar versterkt.”

Door het vuur
Maartje is het eerste lid van de derde generatie van de familie Van Schagen die is toegetreden tot de directie. Samen met broer Thijs en neef Bas is zij vastbesloten om de continuïteit van het familiebedrijf ook op langere termijn te waarborgen. Net als vader Eric, de huidige CEO, hechten zij grote waarde aan de cultuur binnen het familiebedrijf. “Onze medewerkers gaan voor onze klanten door het vuur. Dat heb ik gemerkt tijdens de trajecten waaraan ik persoonlijk heb meegewerkt. Als er ’s nachts of in het weekend iets moest gebeuren, kon ik iedere medewerker bellen. En niemand zei nee. De drive om het goed te doen voor onze klanten, is ongelooflijk groot. Dat willen we behouden.”

Daarnaast blijft Simac innoveren, juist ook op het gebied van cloud. “Onder de motorkap hebben we al ontzettend veel ontwikkeld. Daarvan plukken we inmiddels de vruchten. We zien bij nieuwe klanten dat hun IT-omgeving veel stabieler wordt als wij die overnemen. Wie ons inschakelt, kan erop vertrouwen dat hij iets goeds krijgt. En dat wordt alleen nog maar beter.”