De paden op, de lanen in. We fietsen wat af met z'n allen, zeker in coronatijd. En daar plukt FuturumShop de vruchten van. We spraken met eigenaar Harmen van der Meulen.


Het is 1999 en hij is negentien jaar jaar oud. Harmen van der Meulen is hbo-student en loopt stage bij Take it Now, een van de eerste webwinkels van Nederland. "En ik dacht: hé, dat wil ik ook. Maar niet in computerartikelen, zoals zij deden, maar in wielerartikelen. Want ik wielrende."


En zo geschiedde. Van der Meulen begon FuturumShop, midden in de dotcomhype. "Ik was nog geen halfjaar bezig of er kwam al een overnamebod." Een vriend die hem was komen helpen, had daar wel oren naar. Van der Meulen niet. "Daarvoor ben ik het bedrijf niet gestart." Hij ging in zijn eentje verder.


Telefoontje uit Frankrijk
De eerste jaren verliepen moeizaam. Totdat Van der Meulen in 2002 een opvallend telefoontje kreeg vanuit Frankrijk, uit een plaatsje bij Parijs. Ernst Duiverman had over de webwinkel gehoord en wilde er alles over weten. "Ik heb toen een uur of anderhalf uur met hem aan...