Draadloze oordopjes zijn tijdens de coronacrisis nog populairder geworden dan ze al waren. En daar plukt het Nederlandse bedrijf Rolfstone de vruchten van. Medeoprichter Joris Beerepoot over de strijd met de grote jongens.


Rolfstone bestaat sinds begin 2017. Beerepoot richtte het op met Jos Kneppers en Alfred Bes, nadat Kneppers tijdens het laatste jaar van zijn studie een onderneming was begonnen. Het eerste product was de Vsoundbox, een draadloze bluetoothspeaker. “Die liet het hout trillen waar geluid uitkwam. Een vibratiespeaker. Maar dat moest je beleven. Als mensen het in het echt zagen, gingen ze om. Maar online was heel moeilijk te vertalen wat er uniek aan was.”


Wat konden ze online dan wel verkopen? Draadloze oordopjes, was al snel het antwoord. Die kwamen toen net op. Na onderzoek bleek dat die het beste in China gemaakt konden worden. “Na vele samples zijn we toen begonnen met de productie. Als een van de eerste Nederlandse bedrijven kwamen we daarmee online.” Volgens Beerepoot nog net voordat de Airpods van Apple in Nederland beschikbaar kwamen.


“Die markt was in...