Coronacrisis of niet, Keymusic blijft het aantal winkels uitbreiden. Maar daar blijft het niet bij. Er worden daarnaast allerlei initiatieven ontplooid, allemaal 'inspired by Keymusic'.  “Een winkelketen alleen is een lege huls”, zegt eigenaar Jan 't Hoen (58).


Keymusic, dat muziekinstrumenten en -apparatuur verkoopt, is sinds de zomer van 2019 in handen van Jan 't Hoen. De Amsterdamse vastgoedondernemer telde zo'n 5,5 miljoen euro neer voor de Nederlandse tak die vlak daarvoor failliet was gegaan. Daarnaast nam hij de aandelen van de goed draaiende Belgische tak over. Keymusic had iets minder dan twintig winkels in Nederland, België en Frankrijk. Inmiddels zijn het er 26. Eind dit jaar moeten het er dertig zijn, binnen twee jaar veertig.


Het was in het begin van de coronacrisis wel even slikken, erkent 't Hoen. “Maar we hadden best een behoorlijke reserve.” Er stonden twee dingen voor hem vast. “We wilden geen personeel laten lopen, want we hadden een goed team staan. En we wilden zorgen dat we de klanten konden blijven bedienen.” Dat laatste betekende...