Kwantum opent voor het eerst een winkel in de binnenstad. De primeur is vrijdag voor de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse wijk De Pijp. RetailTrends liet zich rondleiden door ceo Debbie Klein.


Nederland mag dan misschien nog niet echt oranje kleuren – hoewel het EK voetbal al over drie weken begint – het overzichtskaartje met winkels op de website van Kwantum doet dat wel. Met honderd vestigingen (en nog eens dertien in België) is het een grote speler in retailland. In de woorden van Klein: “Wij zijn een autoriteit in vloer en raam.”


En dat al sinds 1976, waarvan de eerste tien jaar als Kwantum Hallen. De winkels zitten aan de rand van de stad, vooral op meubelboulevards. Maar niet iedereen heeft trek in een bezoekje aan de meubelboulevard of beschikt over een auto om daar te kunnen komen. Dit speelt vooral in de grote steden, bleek uit onderzoek. Het antwoord daarop: een winkel midden in de stad.


Te beginnen in Amsterdam. Klein is verguld met de locatie van de eerste winkel. “Een ontzettend mooie plek. Een prachtig pand, met een fantastische gevel. Iedereen die naar...