Etos heeft per 1 juli een nieuwe ceo. Sebastiaan de Jong vult het gat op dat ontstond toen Saskia Egas Reparaz deze maand startte als ceo van HEMA. Maar wie is de nieuwe ceo van de drogisterijketen eigenlijk?


De Jong (47) startte na een studie economie aan de Universiteit van Amsterdam zijn carrière in 1998 als managementtrainee bij – toen nog – Ahold. Zijn eerste werkzaamheden voor het concern waren meteen voor de Etos-formule. In de jaren daarop blijft hij actief binnen het bedrijf en klimt hij langzaam hoger in de ladder. Uiteindelijk wordt hij in 2012 senior vicepresident commerce voor het merk Albert in Tsjechië. Deze rol bekleedt hij vier jaar, om vervolgens weer terug te keren naar het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam in de functie senior vice president sourcing integration. 


In 2018 verlaat De Jong Ahold Delhaize na bijna twintig jaar. Hij verruilt de supermarktwereld voor de doe-het-zelfketen Intergamma, waar hij als chief commercial officer aan de slag gaat. Hij zet zich hierbij onder meer in voor de commerciële strategie, duurzaamheidspropositie en de herpositionering...