Het Zweedse sportkledingmerk ICANIWILL heeft een Nederlandse webshop geopend. Wat is dat voor een merk en wat is het van plan? We vroegen het aan oprichter Gustaf Ollas.


Het begon met een simpele post-it op de spiegel van zijn badkamer in het Zweedse Uppsala: "I Can I Will." Ik kan het doen en ik zal het doen. Het is 2009 en Gustaf Ollas merkt dat er verrassend weinig bedrijven en merken actief zijn op het gebied van trainingskleding voor de groeiende fitness- en crossfitwereld. Hij ziet daar wel brood in. Ollas duikt in de wondere wereld van textiel en gaat op zoek naar geschikte leveranciers.


Hij werkt daarnaast als personal trainer en verkoopt dieet-trainingsprogramma’s via internet. Vanaf 2012 maakt hij er serieus werk van. Hij zegt zijn baan op bij warenhuisketen Clas Ohlson, waar hij zich bezighield met de supplychain, en richt zich op het concept van ICANIWILL - kortweg ICIW. In 2014 is het eerste kantoor een feit: in Solna, een ruimte van 35 vierkante meter, zonder raam of keuken. Ollas begint met honderd leggings die, zo wil het verhaal, binnen een dag uitverkocht zijn....