Snelkassa’s, zelfscankassa’s of zelfs helemaal geen kassa meer. Steeds meer supermarkten helpen de klant zijn boodschappen zo efficiënt mogelijk te doen. Ook Jumbo gaat mee met zijn tijd, maar de traditionele kassa helemaal in de ban doen? Integendeel. De supermarktketen opent vandaag namelijk zijn tiende ‘kletskassa’. Het doel is om binnen een jaar tweehonderd van deze praatkassa’s door heel Nederland te openen.
 

Dat laat Colette Cloosterman-van Eerd, cco van Jumbo en aanjager van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid, weten tijdens de opening van een nieuwe kletskassa bij een filiaal in Udenhout. Kletskassa’s zijn er speciaal voor mensen die geen haast hebben en het fijn vinden om een praatje te kunnen maken tijdens het afrekenen. Zo wil Jumbo bijdragen aan het verminderen en voorkomen van eenzaamheid in Nederland. 
 

Herindeling 
De eerste kletskassa wordt in de zomer van 2019 geopend in het Brabantse Vlijmen. Cloosterman-van Eerd kwam op het idee toen ze zelf een keer achter de kassa zat bij Jumbo. “Als management werken wij...