De schreeuw om personeel wordt steeds luider nu het tekort aan werknemers toeneemt. Met serieuze consequenties tot gevolg. En de verwachting is dat het einde nog niet in zicht is. Hoe zorg je er als retailer voor dat het tekort aan werknemers je niet de nek omdraait? “Ga met je toekomstige werknemers in gesprek. Wat past bij hen en wat willen zij graag?”
 

Ruim vijftien procent van de bedrijven in de detailhandel kampt met een personeelstekort. Vooral in het tweede kwartaal van dit jaar is het aantal vacatures enorm gestegen, zo blijkt uit de barometer detailhandel van het UWV. Aan het einde van het tweede kwartaal lag het aantal openstaande vacatures in de detailhandel op ruim 36 duizend. Dat is 52 procent meer dan in het eerste kwartaal.
 

Het is voor het eerst sinds de start van de coronacrisis dat de vraag naar personeel zo hard stijgt. De vraag naar werknemers in de retail ligt zelfs boven het niveau van 2019. In totaal waren er aan het eind van het tweede kwartaal meer dan 35 duizend vacatures in de Nederlandse retail. Zoveel waren het er niet meer sinds het derde kwartaal van 2019. De meeste...