Medikamente Die Grenze groeit gestaag door. Woensdag opende de drogisterijketen zijn 51ste winkel, in Veenendaal. Het is de grootste tot nu toe. We belden met eigenaar Bert Hesselink, ver over die grenze, in Dubai.


Een drogisterijketen? Ja, maar Medikamente Die Grenze is veel meer dan dat. Iemand nog een restpartij over? En is de prijs in orde? Kom maar door!


Het verhaal van Die Grenze begint in 2007. Bert Hesselink begint dan een winkeltje in Denekamp. In Twente, vlak bij de grens met Duitsland. Hij verkoopt er onder meer groente, vis en bloemen. Het winkeltje is populair bij Duitsers.


Als op een gegeven moment medicijnen bij de oosterburen niet meer vergoed worden, ruikt Hesselink handel. Hij gaat zelfzorggeneesmiddelen in zijn winkeltje verkopen: Medikamente Die Grenze. Shampoo en deodorant volgen. En later ook parfum. De formule slaat aan en hij opent meer winkels in de grensstreek. En het aanbod wordt steeds breder.


Begin 2018 is de winkel in Emmen de 25e. Met de vestiging in Veenendaal, de grootste tot nu toe, staat de teller vier jaar later op 51. Hesselink was woensdag...