En ineens is Miss Etam terug. Een jaar na het faillissement maakt het modemerk online zijn comeback. RetailTrends sprak met de twee directeuren. “We twijfelen er geen seconde aan dat het merk nog recht overeind staat.”


Afgelopen zomer sloten de laatste winkels van Miss Etam de deuren. Daarmee kwam een eind aan een roerige periode bij de modeketen. In augustus 2020 ging Miss Etam failliet onder de Belgische modegroep FNG. De keten werd, net als onder meer Steps, Promiss, Expresso en Claudia Sträter, al snel overgenomen door de Nederlandse ondernemer Martijn Rozenboom. Die deed de meeste formules van de hand, maar hij ging door met Miss Etam.


Het zou er nooit rustig worden. Er was gedoe over loonbetalingen, tientallen winkels gingen dicht, de webshop ging uit de lucht en er waren verhalen over rekeningen die niet betaald waren en over winkels die geen nieuwe collecties kregen. In februari vorig jaar viel het doek voor Miss Etam. Volgens Rozenboom was de door de overheid ingestelde lockdown de directe aanleiding. Bovendien kreeg het bedrijf geen NOW-steun, omdat het vanwege de doorstart als nieuw bedrijf...