Supermarktketen Poiesz, actief in het noorden van het land, heeft een nieuwe commercieel directeur. Voormalig Deen-directeur Leendert van Eck neemt die rol op zich. Waarom viel de keuze op hem en wat zijn de plannen van Poiesz? We vroegen het aan algemeen directeur Piet Smit.


“Voor de verdere transitie binnen de onderneming is het beter gebleken om elkaar los te laten.” Begin maart kondigde Poiesz het afscheid aan van commercieel directeur Harrie Westra. Hij was nog geen 2,5 jaar de 'commerciële en operationele roerganger' bij het in 1923 in Sneek opgerichte familiebedrijf.


De opvolger moest iemand zijn die 'de klappen van de zweep kent', vertelt algemeen directeur Piet Smit. Iemand die ervaring heeft met de commercie en de operatie. Maar die ook nog eens een people manager is, die het beste uit de mensen haalt.


“En dat maakt Leendert van Eck enorm geschikt”, zegt Smit. “We kennen elkaar al geruime tijd. Ik heb hem zien acteren binnen Deen Supermarkten. Niet alleen als algemeen directeur, maar ook in de periode daarvoor toen hij verantwoordelijk was voor...