Tien nieuwe RetailRookies pitchen hun concept tijdens RetailTrends Live, op 8 september in het DeLaMar Theater. In aanloop daarnaartoe spreken we met verschillende oud-RetailRookies om te kijken hoe het hen nu vergaat. Vandaag: Labfresh, een mannenmodemerk met geur- en vlekwerende kleding en RetailRookie in 2019.


Een shirt ontwerpen en laten produceren dat water-, vlek- en geurafstotend is. En, niet te vergeten, ook nog prettig zit en er goed uitziet. Met dat plan gingen Lotte Vink en Kasper Brandi Petersen aan de slag. Het resultaat was Labfresh, dat dit jaar zijn vijfjarig bestaan viert. De startup behoorde in 2019 tot de tien RetailRookies en kreeg een jaar later landelijke bekendheid door deelname aan het tv-programma Dragon’s Den.


Voor zover de RetailRookie-uitverkiezing al geen verpletterende indruk maakte, deed het Dragon’s Den-avontuur dat zeker. “Er kijken toch anderhalf miljoen mensen naar je, dat doet wat voor je naamsbekendheid”, blikt Vink terug. “In dat jaar zijn we met 160...