Plutosport heeft een volledig nieuw managementteam. De webshop, die al ruim vijftien jaar bestaat, is ambitieus. De omzet moet over een paar jaar zijn verdubbeld, zegt ceo Hidde van der Louw.


Monique Broere en Geert Gruppen waren er vroeg bij. Al in 2005 begonnen ze in het Zuid-Hollandse Ter Aar een webshop met sportartikelen: Plutosport. “Ze geloofden er toen al in dat e-commerce de toekomst had”, zegt de in april dit jaar aangetreden ceo Hidde van der Louw.


En daar was zeker niet iedereen van overtuigd, weet hij uit eigen ervaring. Van der Louw verruilde begin 2009 de uitgeverijwereld voor bol.com. “Collega’s keken gek op: wat ga jij nou doen? Het was toen nog een boeken-, cd- en dvd-winkeltje. Bol was heel trots dat het net de tv-verkoop had geïntroduceerd. Dat was in 2009. Dus 2005 is nog een heel andere tijd.”
 

Op eigen kracht gegroeid

Van der Louw prijst de oprichters van Plutosport. “Het bijzondere is dat ze het op eigen kracht hebben gedaan. Geen leningen, geen strategische investeerders, geen private equity. Ze hebben het met heel veel...