Een snoepje met daarin vitamines. Het klinkt tegenstrijdig, maar volgens Yummygums is het dé gouden combinatie die ervoor moet zorgen dat mensen een gewoonte opbouwen om gezonder te leven. Het bedrijf haalde onlangs een investering op van 1,2 miljoen euro en probeert zo stapsgewijs de vitaminemarkt te veroveren.
 

Het idee voor de vitamine-gummies is opgedaan in Amerika. Daar kregen de twee oprichters Luuk van Hoogstraaten en Michel Kobus een keer een potje met deze gummies aangeboden, vertelt mede-eigenaar en managing director Ruben Balian. “Beiden zijn veel bezig met hun gezondheid, maar het lukte maar niet om dagelijks hun gewenste vitaminepillen te slikken. Deze gummies met daarin vitamines leek hun de perfecte oplossing hiervoor.”
 

In Nederland gingen ze met het idee aan de slag en later sloten ook Frank van Driel en Balian aan. “Zoiets was er in Nederland nog niet. Je had wel gummies speciaal voor kinderen, maar er was geen product voor volwassenen zoals in de VS.” Na een crowdfunding en wat eigen geld gingen ze van start en werd in 2017 de eerste Yummygum...