Schoenen, kleding, tassen en cosmetica: van bijna alle producten is anno 2021 wel een duurzame variant verkrijgbaar. Maar wist je dat tuin- en kamerplanten ook niet altijd even ‘groen’ zijn als ze eruitzien? Als het aan Sprinklr-oprichter Suzanne van Straaten ligt, weet straks iedereen dat.  


Het is er gezellig druk, je hebt allerlei winkels binnen handbereik en je kunt de auto vaker laten staan dan op het platteland. Maar ‘de grote stad’ staat niet per se bekend om zijn overdaad aan natuur. Dat kan anders, besloot Suzanne van Straaten - zelf woonachtig in Amsterdam – pakweg vijf jaar geleden. “Wat mij betreft kan de stad wel wat groener worden. Niet alleen op het gebied van planten en bomen, maar ook qua duurzaamheid en biodiversiteit in het algemeen.”


Een betere wereld begint bij jezelf, dus keek Van Straaten eerst naar het groen in haar directe omgeving: haar eigen tuin- en kamerplanten. “Rond die tijd las ik een rapport van Greenpeace over planten en pesticiden. Toen kwam ik erachter dat de meeste planten die je koopt niet bepaald duurzaam gekweekt...