Kan het mooier: woensdag op de 21e april opent Primark de 21e winkel in Nederland. In Rotterdam, waar de Ierse discounter in 2008 zijn Noord-Europese debuut maakte. Toen in Alexandrium, nu in hartje centrum – tegenover de Bijenkorf. RetailTrends nam alvast een kijkje en liet zich rondleiden door algemeen directeur Benelux Kevin Tulip.


“Welkom in onze derde winkel in Rotterdam”, trapt Tulip af bij de achteringang naast boekhandel Donner. De hoofdingang is aan de Coolsingel. De flagshipstore van zo’n 7500 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen, is na Amsterdam Damrak de grootste Primark van Nederland. Voor de nieuwste aanwinst zijn meer dan vierhonderd medewerkers aangetrokken, van wie er zo’n honderd afkomstig zijn van de andere Rotterdamse vestigingen Alexandrium en Zuidplein.


De eerste etage is het domein voor de dames, met fashion, lingerie, accessoires, beauty en schoenen. Daar is ook een wellnesshoekje. Op diverse plaatsen geeft Primark achtergrondinformatie over de herkomst van producten. “Dat is vrij nieuw voor ons, maar een winkel van deze omvang geeft ons die...