De Turkse flitsbezorger Getir wint wereldwijd aan terrein. Wat begon als taxidienst, groeide uit tot flitsbezorgservice. Een markt waarin de concurrentie groeiende is. Wat onderscheidt Getir van de rest en welke plannen liggen in het verschiet? “In de toekomst willen we een volledige ervaring gaan bieden rondom dagelijkse behoeften.” 
 

De boodschappen sneller in huis dan wanneer je zelf even op en neer naar de supermarkt zou gaan. Het lijkt een utopie, maar toch is niks minder waar. De ene na de andere flitsbezorger dook de afgelopen tijd in Nederland op. Allemaal met dezelfde belofte: je boodschappen binnen tien minuten bij je thuisbezorgd. Zo ook Getir. Overgevlogen vanuit Turkije zette het bedrijf dit jaar voet aan wal in Nederland. En het bedrijf heeft hier grootse plannen.
 

Darkstores
Getir bestaat sinds 2015 en is naar eigen zeggen de bedenker van dit model. “De wereld kent ons van onze supersnelle bezorgdienst, maar van origine zijn wij een technologiebedrijf”, vertelt chief expansion officer Berker Yagci. “Onze ceo en één van de...