Door het legaliseren van online gokken is de verwachting dat een deel van de Nederlandse gokmarkt die kant op schuift. Wat betekent dat voor loterijen en kansspelen in de winkel en hoe belangrijk is die markt eigenlijk nog? Directeur sales & services Shirley Kind van Nederlandse Loterij praat ons bij.


Zo’n 5750 verkooppunten in Nederland bieden spellen van Nederlandse Loterij aan. Merken die hieronder vallen zijn Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Lucky Day, Krasloten en TOTO Winkel. De loten en kansspelen zijn te vinden bij achttien ketens en talloze onafhankelijke winkels, voornamelijk tabakszaken. “Het gaat van Primera tot AKO en van Kruidvat tot bijna alle supermarktketens”, zegt Kind. “Heel divers dus.”
 

Tot 1 oktober was het verboden om online kansspelen als poker, roulette of live sportweddenschappen aan te bieden in Nederland. TOTO had daarin een gedeeltelijke uitzonderingspositie en mocht wel online zogenoemde pre-match sportweddenschappen aanbieden. Sinds deze maand is de online kansspelmarkt door de Nederlandse overheid gereguleerd en mag iedereen die aan de...