Fabienne Chapot bestaat dit jaar vijftien jaar en dat moet gevierd worden. Het modemerk doet dit met een pop-upstore en expositie ineen. RetailTrends sprak met de gelijknamige ceo en oprichter over het ontstaan van haar merk, de huidige ontwikkelingen en over de toekomstplannen. “Volgend jaar willen we twee tot drie nieuwe winkels in Nederland openen.”  
 

De producten van Fabienne Chapot zijn in tien landen bij duizend verkooppunten te verkrijgen, waaronder zes eigen winkels in Nederland en via de eigen webshop. Het merk is in 2006 opgericht in Amsterdam en staat bekend om de eigen in-house handgemaakte prints en een rijk kleurgebruik. “We houden van sterke verhalen en een positieve vibe.”
 

De geboorte van Fab.

Na haar studie Communicatiewetenschap gaat Chapot een aantal maanden reizen. In Bali raakt ze onder de indruk van wat daar wordt gemaakt aan modeaccessoires en kleding. “Het leek me te gek om wat ze daar maken te verkopen in Nederland.” Terug in Nederland wordt het idee even aan de kant geschoven. Er moest namelijk geld verdiend...