Een nieuw d2c-concept waarmee de Nederlander lokale producten vers van de boer oppikt: dit weekend start Agrifirms nieuwste concept Boer&NLekker. Een kleine actie met – hopelijk – grote maatschappelijke gevolgen. Ceo Dick Hordijk ziet het als een persoonlijke en professionele missie om de consument met de boer te verenigen. Voor meer vergroening, kwalitatief beter voedsel én meer kinderen op het boerenerf.


Het concept is simpel: consumenten de gelegenheid bieden om boodschappen direct bij de boer te kopen. Op woensdag plaatst de klant via e-commercepartner Local Heroes een order, donderdag en vrijdag maken de (op dit moment) vijftien aangesloten boeren de orders gereed die door Boer&NLekker worden opgehaald en per klant worden samengebracht. Op zaterdag kan de klant binnen een gekozen pick up-tijdslot het kratje boodschappen oppikken bij een boerderij in de buurt.


Achter dit concept schuilt een grote maatschappelijke boodschap. Dick Hordijk, ceo van initiatiefnemer Agrifirm – bekend van Welkoop – vindt het een absolute noodzaak dat de relatie tussen consument en boer wordt verbeterd....