Waar veel retailers zich van crisis naar crisis worstelen, zijn er altijd uitzonderingen die juist voordeel hebben van economisch zwaar weer. Goudwisselkantoor is zo’n formule. De keten met meer dan honderd locaties voor in- en verkoop van goud en sieraden heeft ambitieuze groeiplannen in binnen- en buitenland.


De coronacrisis is nog nauwelijks voorbij of de inflatie en economische onzekerheid zorgen alweer voor een nieuwe klap voor veel retailers. Het consumentenvertrouwen is laag en shoppers hebben minder te besteden. En in een tijd waarin veel onzeker is, wenden traditiegetrouw veel mensen zich tot goud. Daarvan profiteert de formule Goudwisselkantoor op twee manieren, vertelt algemeen directeur Johan de Ruiter van het familiebedrijf. “Enerzijds kopen mensen goud in als zekerstelling van vermogen. Daarnaast is er een groep die het interessant vindt om nu juist goud te verkopen, omdat het meer waard is dan een half jaar geleden.”


Beide groepen wenden zich tot Goudwisselkantoor. De keten volgt bij economische ontwikkelingen vaak precies de omgekeerde trend ten opzichte van de meeste retailers. “Als...