Aldi opent woensdag in Utrecht zijn eerste kassaloze winkel: Aldi Shop & Go. Boodschappen doen was nog nooit zo eenvoudig, zegt de discounter. Hoe werkt het? En hoe zit het met de privacy? RetailTrends nam alvast een kijkje.


“Ik weet niet of jullie het gemerkt hebben, maar hier staat een vrij enthousiast persoon voor jullie.” Het zijn de woorden van Jan Oostvogels, sinds maart 2020 ceo van Aldi in Nederland. Daarvoor had de Belg twintig jaar leidinggevende functies bij Aldi in België, Luxemburg en Duitsland.


“De eerste keer dat ik hier binnenkwam, en toen was het nog zeer rudimentair, zei ik: dit bestaat niet! Maar het kan dus wel...” En ook de medewerkers die hier de afgelopen maanden hebben getest en inkopen deden, keken volgens Oostvogels hun ogen uit. Ze hadden dit in hun stoutste dromen niet verwacht.


Aldi 'nummer 1-discounter'

En toch, zegt Oostvogels, past zo'n project perfect bij Aldi. Aldi is volgens hem namelijk hard op weg om de nummer 1-discounter in Nederland te worden. Zo is het marktaandeel volgens de ceo aan het stijgen. Met dank aan de Net...