De overname van het moederbedrijf van de Bijenkorf is afgerond. De Thaise Central Group en het Oostenrijkse Signa zijn nu officieel de nieuwe eigenaren van de Selfridges Group. Wie zijn deze nieuwe eigenaren en wat gaat er met de warenhuizen gebeuren?


De Bijenkorf verkocht: hoe zat het ook alweer?

Ruim een jaar geleden kwamen de eerste berichten naar buiten dat de Canadese miljardairsfamilie Weston van warenhuisconcern Selfridges Group af wilde. Vlak voor kerst werd de verkoop officieel aangekondigd. Behalve de Bijenkorf gaan ook Selfridges in het Verenigd Koninkrijk en Brown Thomas en Arnotts in Ierland over naar de nieuwe eigenaren Central Group en Signa.


Wat is er precies verkocht en voor hoeveel?

Ten eerste de zeven winkels van de Bijenkorf in Amstelveen, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. Ook de vier filialen van Selfridges in Londen, Manchester (2x) en Birmingham zijn van de hand gedaan.


Hetzelfde geldt voor de vier winkels van de Ierse warenhuisketen Brown Thomas in Dublin, Cork, Limerick en Galway. Ook het warenhuis Arnotts in Dublin is verkocht. Ook inbegrepen bij de deal: het vastgoed van Selfridges in Londen en Manchester en de vijf locaties in Ierland.


De...