RetailTrends besteedt deze week, landelijke Week van Duurzaamheid, uitgebreid aandacht aan Changemakers in Retail: ondernemers die winst voor hun bedrijf combineren met winst voor de wereld. Deelplatformen willen de visie van consumenten op bezit en gebruik veranderen. Oprichter Daan Weddepohl vertelt vandaag over Peerby’s lange weg naar levensvatbaarheid. 

 

Wat is Peerby? 

Peerby is een platform waar consumenten ongelimiteerd spullen aan elkaar kunnen lenen, van een boormachine tot bakfiets. Het geesteskind van Daan Weddepohl viert dit jaar zijn tiende verjaardag en haalde een paar maanden geleden bijna tweeënhalf miljoen euro aan groeigeld op. Met de introductie van een nieuw verdienmodel is Peerby voor het eerst sinds de start winstgevend.


"We kunnen veel effectiever omgaan met onze spullen en tijd. Daar kwam ik zelf op een harde manier achter. Rond dezelfde tijd dat mijn huis afbrandde kwam zowel mijn baan als relatie tot een einde. Ik heb daarna even gereisd, maar je kunt niet vluchten voor jezelf. Toen ik...